AVAG participeert in World Horti Center

AVAG treedt toe tot World Horti Center. Op 1 oktober is de samenwerking, die voor drie jaar wordt aangegaan, officieel. Beide partijen werken steeds vaker samen, waarbij World Horti Center diverse hybride events en bijeenkomsten faciliteert voor AVAG. Daaruit ontstond de wederzijdse wens om de samenwerking verder te verdiepen en officieel te maken.

Verhuisbericht AVAG.jpg

AVAG is de brancheorganisatie waarin bedrijven samenwerken op het gebied van geïntegreerde groeisystemen, componenten en bijbehorende service. Veel bedrijven die aangesloten zijn bij AVAG, zijn ook partner bij World Horti Center. Dit gedeelde netwerk wordt door de nieuwe overeenkomst versterkt en uitgebreid voor beide partijen. 

‘World Horti Center is hét kennis- en innovatiecentrum van de internationale glastuinbouw en daarom dé plek voor de AVAG om verbinding te leggen met onze leden en de buitenwereld. De verhuizing naar World Horti Center biedt ons de mogelijkheid om gezamenlijk de leidende positie van de Nederlandse Greenhouse Technology sector in de wereld te versterken’, aldus Annie van de Riet, voorzitter AVAG.

In World Horti Center vindt AVAG naast een internationaal netwerk ook veel faciliteiten. Behalve de mogelijkheid tot het organiseren van bijeenkomsten, borrels en hybride events tot wel 5.000 online bezoekers, functioneert World Horti Center ook als postadres voor AVAG. Daarnaast kan AVAG gebruik maken van de overige faciliteiten in het clubhuis van de glastuinbouw zoals de receptie en het restaurant.  

 

Over AVAG

Bij AVAG verenigen bedrijven zich die zich bezighouden met geïntegreerde groeisystemen, componenten en bijbehorende service. AVAG behartigt de gezamenlijke belangen van de leden en ondersteunt hen op het gebied van kwaliteit, innovatie en internationalisering. 

Over World Horti Center

Deze ‘hub’ van de glastuinbouw is het epicentrum van alles dat met teelt onder glas te maken heeft. Het gebouw bestaat uit een scholengemeenschap, een onderzoekscentrum en een bezoekerscentrum, waar de meest vooraanstaande partijen en bedrijven uit de glastuinbouw zich presenteren. Jaarlijks vinden tienduizenden geïnteresseerden van over heel de wereld zowel fysiek als online hun weg naar World Horti Center, om meer kennis op te doen van high tech tuinbouw.