Atrium Agri neemt CambridgeHOK over

CambridgeHOK, een Britse producent van kassen en tuinbouwinstallaties, wordt overgenomen door Atrium Agri. Atrium Agri is eind 2019 opgericht door AVAG-leden Havecon Horticultural Projects, PB tec en VB met als doel specialisten die de markt kennen aan elkaar te verbinden. Hiermee wordt de sector niet afhankelijk van externe investeerders maar profiteert men toch van de synergie.

CambridgeHOK Group, bestaande uit Cambridge Glasshouse, CambridgeHOK Construction en Hotbox International heeft in de afgelopen vijf jaar een aanzienlijke groei doorgemaakt. Het bedrijf heeft nu meer dan 70 mensen in dienst en over het jaar 2020 behaalde de groep een totale omzet van ongeveer £ 35 miljoen Engelse Pond.

Britse markt

Met de toevoeging van CambridgeHOK verstevigt Atrium haar aanbod op de Britse markt. CambridgeHOK biedt volgens Atrium niet alleen 'een volledig kant-en-klaar aanbod voor de glastuinbouwsector, maar heeft ook toonaangevende vertical-farm oplossingen gebouwd.' Daarnaast is het bedrijf actief aanbieder van groeioplossingen voor cannabis in het VK.

Met deze overname komt Atrium Agri weer een stapje dichter bij haar ambitie om een wereldwijd consortium van tuinbouwgerelateerde bedrijven te vormen, elk toonaangevend in hun vakgebied. 

Bron: Groentennieuws 10 maart 2021