Annie van de Riet nieuwe voorzitter AVAG  Greenhouse Technology Center

Annie van de Riet wordt de nieuwe voorzitter van AVAG. De voordracht van Van de Riet als opvolger van Harm Maters werd unaniem goedgekeurd door de leden van AVAG tijdens de algemene ledenvergadering in het World Horti Center.

Annie van de Riet nieuwe voorzitter AVAG.jpg

Persbericht
Poeldijk, 28 november 2019

Tijdens de ledenvergadering overhandigde Harm Maters symbolisch de voorzittershamer aan de  kersverse voorzitter. “De Greenhouse technology sector heeft zich de afgelopen periode geëvolueerd  naar een belangrijke toonaangevende speler binnen het Nederlandse tuinbouwcluster. Onze leden zijn niet alleen heel innovatief geworden, maar hebben zich ook zeer sterk internationaal op de kaart gezet. We zijn getransformeerd van leveranciers van een Nederlandse kas naar totaaloplossingen voor integrated growing systems. Een sector die haar product overal ter wereld aanpast aan duurzame oplossingen afhankelijk van het lokale klimaat en de lokale economie”, aldus de scheidend voorzitter.

De nieuwe voorzitter zal haar functie per direct gaan bekleden. Van de Riet neemt het stokje over van Harm Maters, die na 16 jaar voorzitterschap is teruggetreden.

AVAG is verheugd met de komst van Annie van de Riet. “Met haar jarenlange ervaring in de agrowereld (o.a. Productschap, The Greenery) en verenigingen (NVM) zijn wij er van overtuigd met haar een sterk persoon gevonden te hebben waarbij wij onze strategie verder vorm kunnen geven”, aldus Bas Lagerwerf, plaatsvervangend voorzitter.

Annie van de Riet dankte de leden voor het vertrouwen. “Ik heb de afgelopen weken al een aantal leden mogen bezoeken en ben erg onder de indruk van de dynamiek en de innovaties in de sector. Ik ga me met veel energie inzetten voor de aangesloten bedrijven”.

Over AVAG
AVAG dé organisatie waar Nederlandse bedrijven samenwerken op het gebied van integrated growing systems, componenten en bijbehorende service. AVAG ondersteunt haar leden op het gebied van kwaliteit, innovatie en internationalisering. Bedrijven aangesloten bij AVAG staan garant voor hoge kwaliteit, afgestemd op elke markt, voor elk gewas en in elk klimaat.

Overdracht voorzitterschap AVAG_online.jpg