Ambitieus ISO Horti Innovators nieuw bij AVAG: ‘Meer inzetten op kennisdeling’

Ook machinebouwer ISO Horti Innovators heeft gekozen voor aansluiting bij AVAG. Het bedrijf in Gameren is actief in de sierteelt, de boomkwekerij, de fruitteelt en de groenteteelt. Met name die laatste sector is voor ISO een doorslaggevende reden geweest om voor het AVAG-lidmaatschap te kiezen. 'Naast onze focus op de sierteelt, willen we ons ook meer gaan richten op de groentesector, en dat is ook een sector waar AVAG zich nadrukkelijk op richt', zegt Martin Maasland, sinds 1 oktober CEO bij ISO Horti Innovators.

ISO Cutting Planter 2500.jpg

Het zijn hightech industriële machines die in Gameren worden ontwikkeld en gefabriceerd. Met innovatieve automatiseringsoplossingen heeft het bedrijf vooral een grote naam opgebouwd in de snijbloementeelt. De automatische steksteekmachines van ISO zijn in gebruik bij prominente chrysantenstekbedrijven. De ISO Cutting Planter 2500, het paradepaardje in Gameren, neemt opkweekbedrijven het arbeidsintensieve steksteken uit handen. De steksteker levert een constante, hoge kwaliteit van gestoken stek en uniformiteit in steekdiepte.

Martin Maasland: 'Onze machines staan in 22 landen, vooral in Nederland en andere Europese landen. Zo’n 25% van onze machines gaat naar Amerika en Canada. Daarom hebben we in 2023 een vestiging geopend in Richmond, Virginia.'

 

Maatwerk per machine

Sinds de oprichting van het bedrijf in 2002 is ISO gegroeid naar 110 medewerkers. Kennis van industriële machines gaat bij ISO hand in hand met tuinbouwexpertise. Elke machine die het bedrijf installeert is maatwerk. Samen met partner Robovision investeert ISO ook in een verdere expansie van vision-technologie en artificial intelligence in de tuinbouwsector.

‘Kennisdeling op technisch vlak’

Het lidmaatschap van AVAG moet de groei van het bedrijf verder versnellen, zegt Martin Maasland. 'Het lidmaatschap is voor ISO zeker relevant, met name als het gaat om kennisdeling op technisch vlak met alle aangesloten partijen.'

60-jarig bestaan AVAG

Aan het eind van het jubileumjaar - AVAG bestond in 2023 60 jaar - tikte de vereniging daarmee nog net niet de 80 leden aan. In die 60 jaar is AVAG uitgegroeid van een vereniging voor kassenbouwers tot een platform voor bedrijven die actief zijn in de glastuinbouw. Die kunnen bij AVAG rekenen op ondersteuning op het gebied van lobby, innovaties, kwaliteit, internationalisering, duurzaamheid en arbeidsmarkt.