Micothon

In de moderne gewasbescherming moet alles kloppen. Elk gewas en elk tuinbouwbedrijf stelt zijn specifieke eisen aan de gewasbespuitingstechnologie. Dit alles om het beste resultaat te behalen.
Micothon_Logo_detailpagina.jpg

Praktijkervaring

Een goed spuitresultaat hangt af van een groot aantal technische en plaaggerelateerde factoren. Micothon en partnerbedrijf Metazet-Formflex hebben hier gedurende vele jaren veel praktische ervaring over opgebouwd. Samen ontwikkelden zij al een groot assortiment spuitinstallaties. U kunt hiervan profiteren!

Luchtondersteund spuiten

Micothon is de uitvinder van luchtondersteund spuiten in kassen. Deze techniek resulteert in een betere penetratie en dekking van gewasbeschermingsmiddelen, wat leidt tot een effectievere gewasbescherming.
Luchtondersteund spuiten is een ​​duurzaam gewasbeschermingsprogramma, waarmee u tevens drastisch bespaart op het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. De opstartinvestering zal u meevallen!

Pleksgewijs spuiten

De Micothon buis- of railspuitrobot is er in twee versies: een semi-automatische en een volautomatische. De volautomatische versie kunt u bovendien laten uitrusten met de Smart Spray Technology van Micothon. U combineert dan een volautomatische spuitrobot met slimme programmeerfuncties voor nauwkeurig pleksgewijs spuiten. Met deze technologie beperkt u het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen tot een absoluut minimum, omdat u uitsluitend de aangetaste planten behandelt. Gezonde planten slaat u simpelweg over.

Besparing

Met conventionele sproeitechnieken worden de middelen toegepast op het volledige gewas, dus ook op de planten die schoon zijn. Dat is nadelig voor de groei. Gewasbeschermingsmiddelen hebben immers een negatief effect op de groei, bij zowel gezonde als aangetaste planten. Met de Smart Spray Technology van Micothon past u de middelen echter alleen toe op aangetaste planten. Daarmee bespaart u geld, tijd en middelen, én heeft u een hogere opbrengst van het gezonde gewas. 

Conclusie

Met de Smart Spray Technology van Micothon past u gewasbeschermingsmiddelen uitsluitend toe op aangetast gewas. Daardoor gebruikt u minder van het middel en heeft u een hogere opbrengst van de gezonde planten.
De spuitrobot heeft een lage snelheid op plaatsen waar middel toegepast moet worden en rijdt sneller langs gewas zonder aantasting. U verbruikt dus minder middel, maar bespaart ook tijd.


Meer weten?

Wilt u meer weten over onze spuittechnologie? Wij vertellen u graag meer over onze totaaloplossing én probleemloze integratie in uw bedrijf. Op basis van onze ervaring leveren wij u een maatwerkoplossing voor de specifieke behoeften van uw bedrijf. 

"We help you to spray less and better! Beter voor uw bedrijf en voor het milieu"

Contact Micothon

Bedrijfsnaam: Micothon
Adres: Tienboerenweg 20B, Locatie 3, 3641 RA, Mijdrecht
Website: micothon.nl/
Telefoonnummer: +31 (0)297 - 526984
E-mailadres: info@micothon.com