Grodan

De GRODAN Groep levert innovatieve en duurzame steenwolsubstraatoplossingen aan de professionele tuinbouw, die gebaseerd zijn op het Precision Growing-principe.
WEB RGB Grodan® logo - Primary Colour.jpg

Over de GRODAN Group

De GRODAN Groep levert innovatieve en duurzame steenwolsubstraatoplossingen aan de professionele tuinbouw, die gebaseerd zijn op het Precision Growing-principe. Deze oplossingen worden onder andere toegepast bij de teelt van groenten en bloemen, zoals tomaat, komkommer, paprika, aubergine, en rozen en gerbera's. Steenwolsubstraten worden samen advies en tools op maat geleverd om Precision Growing te ondersteunen. Dit vergemakkelijkt een duurzame productie van gezonde, veilige en smakelijke versproducten voor de consument. Duurzaamheid neemt een belangrijke rol in bij de GRODAN Groep, van productie van steenwolsubstraten tot end-of-life-oplossingen. De GRODAN Groep is in 1969 opgericht en is in meer dan 60 landen ter wereld actief. Het hoofdkantoor is gevestigd in Roermond, Nederland.

Precision Growing-oplossingen

Alle substraatoplossingen van de GRODAN Groep zijn gericht op het meer doen met minder, met zorg voor mens en milieu. Of zoals wij het zelf noemen: ‘Precision Growing’. Dit is de meest efficiënte en effectieve teeltwijze, waarbij met een minimale inzet van middelen een maximaal resultaat wordt behaald. Met de Precision Growing-technieken worden minder water, voedingsstoffen, gewasbeschermingsmiddelen, energie en grond gebruikt. Teeltkosten dalen, kwaliteit en opbrengst nemen toe. Daarnaast draagt deze vorm van telen actief bij aan duurzame tuinbouw dankzij de duurzame productie van smakelijke, gezonde en veilige versproducten voor de consument.

Voor een duurzame toekomst

Duurzaamheid speelt een prominente rol bij de GRODAN Groep en komt tot uiting in de hele levenscyclus van onze producten. Vanaf de productie tot en met het recyclen van onze steenwol. De GRODAN Groep wil duurzaam zaken doen, met een goed evenwicht tussen economische, sociale en milieubelangen. Een onderdeel van onze strategie is een duurzaamheidsprogramma dat zorgt voor voortdurende verbeteringen op het gebied van duurzame ontwikkeling. Ga naar www.3xsustainable.com om de Sustainable Growing-brochure te bestellen. Hierin wordt uitgelegd hoe duurzame ontwikkeling in elke fase van de levenscyclus van GRODAN-producten is geïntegreerd.

De huidige uitdagingen in de tuinbouwsector gaan verder dan het vergroten van de opbrengst tegen lagere kosten. Wereldwijde uitdagingen, zoals een toenemende voedselbehoefte en dreigende grondstoffenschaarste, vragen om een efficiëntere en effectievere aanpak. Wij streven ernaar telers te helpen meer te bereiken met minder, en dat op een betere manier."

Contact Grodan

Bedrijfsnaam: Grodan
Adres: Postbus 1160, 6040 KD, Roermond
Website: www.grodan.nl
Telefoonnummer: +31(0)47 53 53 020
E-mailadres: info@grodan.nl