Artechno

We Empower Plant Growth Worldwide
(A) Artechno Growsystems.png (1)

Artechno Growsystems werd in de jaren ‘80 opgericht als techniekbedrijf in de tuinbouwwereld. Vandaag de dag focust het bedrijf zich op vertical farming en onderscheidt zich met innovatieve vertical farms. Wat niet is veranderd is, is de liefde voor gewassen; nog altijd staat het plantje centraal.

Dankzij jarenlange ervaring heeft Artechno Growsystems alle kennis, kunde en ervaring in huis, waar klanten wereldwijd van profiteren. Vanuit innovatief denken en duurzaam ondernemen verlegt het bedrijf grenzen. De futuristische techniek is niet het doel, maar een middel om het beste teeltresultaat te bereiken.

Vanuit hun plantgerichte benadering in combinatie met techniek, en een gezonde portie lef realiseert Artechno Growsystems met hun AVF+ een nieuwe standaard binnen het verticaal telen.

Met bijvoorbeeld de volledig geautomatiseerde AVF+ Factory, waarbij de teler met alle processen ontzorgd wordt, is de input en output van deze turn key plantfactory iedere dag hetzelfde. Ook krijgen de plantjes alles wat hun hartje begeert, zoals de juiste lichtintensiteit, temperatuur, nutriënten, CO2, airflow en luchtvochtigheid.

Denk aan (duurzame) voordelen van AVF+ Factory, zoals:

• De oorspronkelijke natuur wordt niet aangetast, doordat er geen (landbouw)grond wordt gebruikt
• De biodiversiteit in de omgeving wordt niet beïnvloed
• Er worden geen pesticiden of andere schadelijke stoffen gebruikt
• Voedselveiligheid en -zekerheid (door het continue groeiproces in de factory en doordat er geen pesticiden worden gebruikt)
• Het is mogelijk om lokaal voedsel te produceren, ook als er geen vruchtbare grond in de omgeving is. Oftewel: local for local
• De logistieke keten wordt verkleind

Artechno Growsystems kijkt over de horizon en verlegt grenzen. Om het beste teeltresultaat te bereiken heeft het bedrijf alle soorten expertiselagen toegevoegd; van watertechniek tot waterzuivering, automatisering, robotica, oogsten, verwerken, hydrocultuursystemen en vertical farming. Zo ontstond Artechno Group.

Onze missie: ‘We Empower Plant Growth Worldwide’.

Contact Artechno

Bedrijfsnaam: Artechno
Adres: Bandijkweg 2, 2676 LJ Maasdijk
Telefoonnummer: +31(0)174 512 051
E-mailadres: info@artechno.nl