Young AVAG

AVAG initieerde in voorjaar 2019 het programma Young AVAG. Het is een tweejarig programma exclusief voor de parels van de AVAG-leden.

Social value

Balans zoeken tussen economische en sociale groei. De economische focus ligt ons wel, dat heeft ons gebracht tot wie we nu zijn: wereldmarktleiders die product- en procesinnovatie tot in de details beheersen, die de focus leggen op klanten en vooral “product related” investeren.
Onze economische groei lijkt geremd te worden door achterblijvende sociale groei. Zorgen zijn er over onze aantrekkingskracht voor het huidige en toekomstige “Human Capital”.
Die zorgen zijn terecht. Want, welke stappen nemen we nu écht? Beschikken medewerkers, waar gewenst, over een eigen ontwikkelpad? Stimuleren we ontwikkeling buiten de deur? Sterker nog, kennen we de behoefte van al onze mensen als het gaat om hun eigen ontwikkeling? Hoeveel besteden we daadwerkelijk aan (talent)ontwikkeling en dus aan training en opleiding? Wat kunnen we nu daadwerkelijk verwachten van ‘de fooi’ die we momenteel jaarlijks investeren in het aantrekken van nieuwe talenten?

Sociale focus geeft de economische groei een duw in de rug. Dat vraagt bijna genetische modificatie.. andere cultuur, ander gedrag, een nieuwe focus. AVAG doet daar nu een eerste mooie aanzet toe met de pijler “Arbeidsmarkt”.
Maar dan nog gaat het niet vanzelf, instrumenteel denken leidt niet tot verandering. Verander de manier waarop je naar dingen kijkt.
Een voorbeeld:
Het nieuwe kapitaal, de jongeren die nu nog niet weten dat ze straks in jullie ecosysteem meedraaien, zoekt op basis van gevoel, stelt zingeving voorop, geeft niet om status en macht, maar juist om nut en verbinding. Ze willen onderdeel uitmaken van een netwerk, aandacht geven aan persoonlijke ontwikkeling (zowel inhoudelijk als competenties en vaardigheden). Een ander perspectief, waar we bewust mee aan de slag willen!
Dat doen we inmiddels met Young AVAG, een concrete stap in de goede richting, het stelt de bedrijven én de jongeren in staat op een andere manier naar de wereld te kijken. Het speelt in op de behoefte van onze talenten.

Met Young AVAG gaan we door, vanaf mei start de aanmelding voor de tweede groep. Maar er is meer nodig, want de toekomst van onze bedrijven hangt af van de kracht van het individu. Die kracht koppelen aan onze prachtige business, daar ligt onze uitdaging!

Matthijs Jasperse, Florpartners

Projectleider Young AVAG 

Meer weten over Young AVAG?

neem dan contact op met

Lindy van der Drift - communicatie@avag.nl
Matthijs Jasperse - m.jasperse@florpartners.nl